Mistä on kyse? OSA 1

27.3.2018 Kirjoittanut Milla Pennanen
Päätimme viime vuoden lopulla perustaa Pelialan ry:n, koska peliala kasvaa koko ajan ja alalle tulee jatkuvasti uusia tekijöitä: nuoria suoraan koulunpenkiltä sekä jo kokemusta muualta keränneitä ammattilaisia. Koimme, että alalla on tarpeellista olla mukana myös sellainen taho, joka tuo kaikille pelialalla toimiville ammattiliiton palvelut ja avun. Yhdistyksemme perustettiin tietotekniikan alan ammattiyhdistyksen eli Tietoala ry:n alaisuuteen. Syynä oli se, että Tietoala on suurin Suomessa alalla toimiva yhdistys, jolla on myös yksi erikoinen lisäetu muihin verrattuna: tietotekniikan palvelualan oma työehtosopimus. Se jo kertoo siitä, että heidän kanssa voimien yhdistäminen on hyvä juttu. Vaikka me kyllä tiedämme, että työehtosopimus pelialalla on vielä melko kaukainen ajatus. Lisäksi Tietoala kuuluu Insinööriliittoon. Se tarkoittaa sitä, että myös meillä on suuret resurssit apunamme ja voimme tarjota jäsenillemme samat hyödyt kuin kaikille muille Insinööriliiton 70 000 jäsenelle. Eli esimerkiksi monipuolisia koulutuksia, tapahtumia, koko ajan kehittyviä etuja ja ennen kaikkea asiantuntijoiden apu työelämän jokaisessa hetkessä. Siksi me olemme nyt tässä.

JAA ARTIKKELI KOLLEGOILLESI:

KATEGORIA: Blog | KOMMENTIT: No Comments
Milla Pennanen

Kirjoittaja

Milla Pennanen

Milla on Peliala ry:n koordinaattori. Taustaltaan hän on toimittaja ja peliharrastaja. Hän rakastaa Star Trekkiä, pelaa jalkapalloa ja on rytmitajuton basisti. Hän ylläpitää Game Makersin somekanavia ja pyörii paljon mukana eri pelialan tapahtumissa, joiden tunnelmia ja mietteitä jaetaan täällä blogissa. Yhteystiedot: milla@peliala.fi Haastakaa pelaamaan! IDt: Xbox JaDel2 / PS JaDelFINe / Game Center JaDel2_ / Twitch JaDelFINe